Orgelles

 

De orgellespraktijk van Arjen Leistra staat open voor beginners en gevorderden van alle leeftijden. Iedere gemotiveerde amateur-organist die zich wil bekwamen in de veelzijdige rijkdom van de orgelliteratuur en/of kerkelijk orgelspel (harmonisatie en improvisatie) is welkom.
De lessen worden niet gegeven vanuit een vastliggend patroon, maar vanuit de individuele eigenschappen van de leerling, zoals aanleg voor muzikaliteit en techniek, voorkeur en karakter.
Er wordt gelet op een goede speelhouding en techniek als basis voor vrij musiceren. Er is verder veel aandacht voor stilistisch besef. Specifieke speel- en registratiemanieren van muziek uit verschillende tijden en plaatsen komen aan bod.
Tarieven

Per uur
Tot 21 jaar: € 32,-
Vanaf 21 jaar: € 38,-

 

Leslocaties

In de regel vinden de orgellessen plaats aan het grote Flentrop-orgel (1975) in de Grote of St. Janskerk te Schiedam.

Als de Grote Kerk niet beschikbaar is wordt lesgegeven in de Havenkerk, Lange Haven 75, waar zich een monumentaal Maarschalkerweerd-orgel (1875) bevindt.
De laatste uitwijkmogelijkheid is de Oud-Katholieke Kerk, het "Huis te Poort", Dam 30. In dit intieme kerkgebouw staat een bescheiden , maar zeer fraai instrument van C.G.F. Witte uit 1866.

Voor informatie of voor het afspreken van een proefles kunt u contact opnemen met Arjen Leistra, zie de contactpagina.    

                          

Havenkerk